Безкоштовна бібліотека підручників



Адміністративний суд Украіни (збірник наукових праць)

Голову Вищого адміністративного суду України Олександра Пасенюка обрано на посаду регіонального президента Всесвітньої асоціації юристів від країн СНД


23—26 березня 2009 року в місті Києві пройшов ХХІІІ Конгрес Всесвітньої асоціації юристів "Верховенство права — гарантія захисту прав людини". Від органів адміністративної юстиції України участь в конгресі взяли Голова Вищого адміністративного суду О. Пасенюк, перший заступник Голови ВАСУ М. Сірош, заступники Голови ВАСУ Д. Ліпський, О. Панченко, М. Цуркан, судді ВАСУ, голови апеляційних та окружних адміністративних судів.

Нагадаємо, що Всесвітня асоціація юристів була заснована 1963 року як міжнародна неурядова організація, яка своїми пріоритетами визначила сприяння посиленню та поширенню принципу верховенства права в усьому світі. На сьогодні Асоціація є найбільшою та найвпливовішою у світі організацією юристів, що репрезентує юридичні громади з понад 140 країн світу. ВАЮ об´єднує повний спектр профільних організацій — Всесвітню асоціацію суддів, Всесвітню асоціацію адвокатів, Всесвітню асоціацію професорів права, Всесвітню асоціацію з питань господарського права.

Кожні два роки Асоціація проводить конгрес права, який присвячується обговоренню певної важливої теми правового життя, і під час якого учасники мають чудову можливість для обміну думками та досвідом з колегами-юристами з усього світу. Цьогорічний конгрес, що вперше відбувся в Україні, був присвячений темі "Верховенство права — гарантія захисту прав людини". Його учасники обговорили багато актуальних правових проблем. Зокрема, під час конгресу обговорювались питання незалежності суддів, місця юстиції в правовому полі держави, захисту прав людини під час боротьби з тероризмом, захисту авторських прав від міжнародного піратства, питання міжнародного арбітражу та медіації.

Одночасно з проведенням конгресу відбуваються вибори Ради керівників асоціації. На цьогорічних виборах Голова Вищого адміністративного суду Олександр Пасенюк був обраний регіональним президентом Асоціації від країн Співдружності Незалежних Держав. А голова Союзу юристів України Валерій Євдокимов вдруге був обраний президентом ВАЮ.



|
:
Академія прокуратури України (збірник наукових праць)
Адміністративний суд Украіни (збірник наукових праць)
Правові науки України (Збірник наукових праць)