Безкоштовна бібліотека підручників



Адміністративний суд Украіни (збірник наукових праць)

Обрано членів кваліфікаційної комісії суддів адмінсудів


18 травня 2009 року конференція суддів адмінсудів обрала до складу кваліфікаційної комісії суддів адміністративних судів України шістьох суддів. До нового складу кваліфкомісіїувійшли судді Вищого адміністративного суду Олег Сергейчук, Сергій Чалий, Олександр Гаманко, Людмила Черпіцька, суддя Київського апеляційного адміністративного суду Володимир Маслій та заступник голови Вінницького окружного адмінсуду Жанна Мельник-Томенко.

Нагадаємо, що відповідно до статті 75 Закону України "Про судоустрій України" до складу кваліфікаційної комісії суддів адмінсудів входять одинадцять осіб: шість суддів, обраних до складу кваліфікаційної комісії; два представники від Міністерства юстиції України; два представники, уповноважені відповідною обласною (Київською міською) радою за місцезнаходженням кваліфікаційної комісії суддів; один представник — від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Як передбачається, протягом найближчого часу п´ять вакантних місць у кваліфкомісії також будуть заповнені. Голову кваліфікаційної комісії суддів адміністративних судів можна буде обирати вже за наявності повноважного складу кваліфкомісії, а саме — 8 членів.

Крім того, конференція суддів адмінсу- дів обрала двох членів Ради суддів адміністративних судів України. За результатами голосування делегатів до складу ради обрано голову Одеського окружного адміністративного суду Олега Глуханчука та голову Житомирського окружного адмінсуду Олексія Літвина. Нагадаємо, що одне місце в раді було вакантним у зв´язку із рішенням попередньої конференції (7 листопада 2008 року) про збільшення кількісного складу членів Ради суддів адмінсудів до 39 чоловік, а друге — у зв´язку зі звільненням Ігоря Зварича з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду та виключенням його зі складу Ради суддів адміністративних судів України.

На фото (зліва на право): заступник голови Ради суддів України Олександр Волков, голова Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України Віктор Кривенко, Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк, голова Ради суддів адміністративних судів України Степан Матолич, заступник Голови Вищого адміністративного суду України Дмитро Ліпський, заступник Голови Вищого адміністративного суду України Олександр Панченко на конференції суддів адмінсудів.



|
:
Академія прокуратури України (збірник наукових праць)
Адміністративний суд Украіни (збірник наукових праць)
Правові науки України (Збірник наукових праць)